De 5 beste plekken om te kitesurfen op Kos

5 juni 2023
De 5 beste plekken om te kitesurfen op Kos

Kos is een prachtig eiland in de Egeïsche Zee en is een van de meest populaire bestemmingen voor watersportliefhebbers in Griekenland. Het eiland heeft een overvloed aan prachtige stranden en biedt de perfecte omstandigheden voor kitesurfers. In deze blogpost zullen we de 5 beste plekken op Kos bespreken om te kitesurfen.

1. Kefalos Bay

Kefalos Bay is een van de meest populaire plekken op Kos om te kitesurfen. Het strand biedt de perfecte omstandigheden voor beginners en gevorderden, met vlak water en een constante wind. Het beste seizoen om te kitesurfen op Kefalos Bay is tussen juni en september, wanneer de wind het sterkst is.

2. Mastichari Beach

Mastichari Beach is een ander populaire spot voor kitesurfers op Kos. Het strand biedt vlak water en een constante wind, waardoor het perfect is voor beginners en gevorderden. Het beste seizoen om te kitesurfen op Mastichari Beach is tussen juni en september, wanneer de wind het sterkst is.

3. Psalidi Beach

Psalidi Beach is een van de meest populaire stranden op Kos en biedt ook uitstekende omstandigheden voor kitesurfers. Het strand heeft vaak een sterke wind en biedt golven die perfect zijn voor gevorderde kitesurfers. Het beste seizoen om te kitesurfen op Psalidi Beach is tussen mei en september, wanneer de wind het sterkst is.

4. Tigaki Beach

Tigaki Beach is een prachtig strand op Kos en biedt ook geweldige omstandigheden voor kitesurfers. Het strand heeft vaak een sterke wind en biedt vlak water, wat perfect is voor beginners. Het beste seizoen om te kitesurfen op Tigaki Beach is tussen juni en september, wanneer de wind het sterkst is.

5. Agios Fokas Beach

Agios Fokas Beach is een van de minder bekende plekken op Kos om te kitesurfen, maar het is zeker een bezoekje waard. Het strand heeft vaak een sterke wind en biedt vlak water, wat perfect is voor beginners. Het beste seizoen om te kitesurfen op Agios Fokas Beach is tussen juni en september, wanneer de wind het sterkst is.

Naast deze 5 plekken zijn er nog veel andere plekken op Kos waar je kunt kitesurfen. Het is altijd belangrijk om de weersomstandigheden te controleren voordat je gaat kitesurfen en om de lokale regels en voorschriften te respecteren.

Enkele tips voor beginners:

Kos biedt kitesurfers een prachtig decor en geweldige omstandigheden om te genieten van deze spectaculaire sport. Of je nu een beginner of een gevorderde kitesurfer bent, er is altijd een plek op Kos die perfect is voor jou.