Over Kos

Kos is een heerlijk eiland in de Egeïsche zee, gelegen aan de kust van Turkije. Het is een populaire vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar zon, zee en strand. Maar Kos is meer dan dat. Het heeft een rijke geschiedenis, prachtige natuur, heerlijk eten en een bruisend nachtleven. In deze blogpost zal ik uitleggen waarom Kos een leuke bestemming is om naar toe te gaan.

Geschiedenis van Kos

Kos heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het eiland was ooit de thuisbasis van de beroemde arts Hippocrates, die de eed van Hippocrates bedacht. Zijn geboorteplaats, het dorp Asklepieion, is nog steeds te bezoeken op het eiland. Hier vind je een archeologische vindplaats met overblijfselen van tempels en een Romeins badhuis.

Een andere belangrijke historische plek op Kos is de Johannieterburcht, ook wel bekend als de Ridders van Sint-Jan. Deze middeleeuwse burcht is gebouwd door de ridders van Sint-Jan en dateert uit de 14e eeuw. Het is een indrukwekkend fort met uitzicht over de stad Kos en de zee. Binnen in de burcht vind je een museum dat de geschiedenis van Kos laat zien.

Natuur op Kos

Kos is een prachtig eiland met een gevarieerd landschap. Het heeft uitgestrekte stranden, groene heuvels, vruchtbare valleien en ruige bergen. Een van de mooiste plekken op Kos is de berg Dikeos, die zich uitstrekt over het zuidelijke deel van het eiland. Hier vind je prachtige wandelpaden en adembenemende uitzichten over het eiland en de zee.

Een andere mooie plek op Kos is het strand van Tigaki. Dit is een lang, breed zandstrand met helderblauw water. Het is een perfecte plek om te zwemmen, zonnen en watersporten te beoefenen.

Eten op Kos

Kos heeft een rijke culinaire traditie die teruggaat tot de oudheid. Het eiland staat bekend om zijn verse vis, olijfolie en verse groenten en fruit. Een van de populairste gerechten op Kos is souvlaki, een gegrild vleesgerecht dat meestal wordt geserveerd met een salade en aardappelen.

Een andere heerlijke specialiteit op Kos is mezedes, kleine hapjes die worden geserveerd bij de lokale tavernes. Denk aan gevulde wijnbladeren, gegrilde octopus en tzatziki. Deze hapjes worden vaak geserveerd met een glas ouzo, de lokale anijslikeur.

Nachtleven op Kos

Kos heeft een bruisend nachtleven dat vooral gericht is op jonge toeristen. De meeste bars en clubs bevinden zich in de stad Kos, langs de barstreet. Hier vind je een mix van Griekse en internationale bars en clubs die open zijn tot in de vroege uurtjes.

Een populaire club op Kos is de Status Club, die bekend staat om zijn themafeesten en live optredens. Een andere populaire plek is de Hippocrates Garden, een openluchtbar met uitzicht op de jachthaven van Kos.

Kos is een veelzijdig eiland met voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, natuur, lekker eten of een bruisend nachtleven, Kos heeft het allemaal. Het is een perfecte bestemming voor een zonvakantie, maar ook voor mensen die meer willen dan alleen maar op het strand liggen. Dus als je op zoek bent naar een leuke vakantiebestemming, overweeg dan zeker Kos.