De oude markt van Kos: geschiedenis, winkelen en eten

25 november 2023
De oude markt van Kos: geschiedenis, winkelen en eten

Als je op zoek bent naar een beetje geschiedenis en cultuur tijdens je vakantie, dan is de oude markt op Kos zeker een bezoekje waard. De markt ligt aan de rand van de stad Kos en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de omliggende bergen. Het is een plek waar je kunt genieten van de lokale sfeer, verse producten kunt kopen en historische bezienswaardigheden kunt bekijken.

De oude markt van Kos

De oude markt van Kos is een belangrijk historisch en cultureel monument op het eiland. Het werd gebouwd tijdens de Romeinse periode en is sindsdien een belangrijke handelsplek geweest voor de lokale bevolking. De markt is een van de oudste en meest populaire attracties van het eiland en biedt een unieke ervaring voor bezoekers.

Bezienswaardigheden op de oude markt

De markt staat vol met historische bezienswaardigheden en monumenten. Een van de belangrijkste is de moskee van Defterdar. Deze moskee werd gebouwd in de 18e eeuw en is een van de weinige overgebleven Ottomaanse gebouwen op het eiland. De moskee is prachtig versierd en biedt een fascinerend inzicht in de architectuur en cultuur van de Ottomaanse periode.

Andere belangrijke bezienswaardigheden op de markt zijn de Agora, de Romeinse ruïnes en de Tempel van Hercules. De Agora is een oud marktplein waar lokale handelaren hun goederen verkochten. Het is een prachtig voorbeeld van de Romeinse architectuur en biedt een uniek inzicht in de handelspraktijken van de oude wereld.

De Romeinse ruïnes zijn ook een belangrijke bezienswaardigheid op de markt. Ze omvatten de overblijfselen van een oude Romeinse villa en bieden een fascinerend inzicht in het dagelijkse leven van de Romeinse elite. De Tempel van Hercules is ook een belangrijk monument op de markt. Het werd gebouwd in de 2e eeuw na Christus en was gewijd aan de Romeinse god van de handel en de welvaart.

Winkelen op de oude markt

Naast de historische bezienswaardigheden biedt de oude markt ook tal van mogelijkheden om te winkelen. Er zijn tientallen kraampjes waar je lokale producten kunt kopen, zoals olijfolie, honing, wijn en kaas. Er zijn ook kraampjes waar je souvenirs kunt kopen, zoals sieraden, kleding en keramiek.

Een van de meest populaire kraampjes op de markt is de vismarkt. Hier kun je verse vis kopen die rechtstreeks uit de zee is gehaald. De vismarkt is een geweldige plek om te genieten van de lokale sfeer en om te zien hoe de lokale bevolking hun vis koopt.

Eten en drinken op de oude markt

Naast de winkels en bezienswaardigheden biedt de oude markt ook tal van mogelijkheden om te eten en te drinken. Er zijn tal van restaurants en cafés waar je kunt genieten van lokale gerechten en dranken. De meeste restaurants serveren traditionele Griekse gerechten, zoals moussaka, souvlaki en tzatziki. Er zijn ook tal van cafés waar je kunt genieten van koffie en gebak.

Een van de meest populaire restaurants op de markt is Taverna Andreas. Dit restaurant serveert traditionele Griekse gerechten en heeft een prachtig uitzicht op de zee. Andere populaire restaurants zijn Taverna Aegli en Taverna To Kima.

Hoe kom je er

De oude markt ligt aan de rand van de stad Kos en is gemakkelijk te bereiken met de bus of te voet. Als je met de bus gaat, kun je de bus nemen vanuit het centrum van Kos en uitstappen bij de halte voor de oude markt. Als je te voet gaat, kun je de wandelroute langs de kust volgen totdat je bij de markt bent.

De oude markt van Kos is een belangrijke historische en culturele attractie op het eiland. Het biedt een prachtig uitzicht op de zee en de omliggende bergen en is een geweldige plek om te genieten van de lokale sfeer, verse producten te kopen en historische bezienswaardigheden te bekijken. Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, winkelen of lekker eten en drinken, de oude markt van Kos heeft voor elk wat wils.