De ultieme gids voor de beste plekken om te genieten van het Griekse eten op Kos

18 oktober 2023
De ultieme gids voor de beste plekken om te genieten van het Griekse eten op Kos

Als je op zoek bent naar een eiland waar je kunt genieten van de Griekse keuken, dan is Kos de juiste plek voor jou. Het eiland heeft tal van restaurants die heerlijke en authentieke Griekse gerechten serveren. Van vers gevangen vis tot traditionele gerechten en lokale specialiteiten, er is voor elk wat wils op Kos. In deze gids nemen we je mee naar de beste plekken om te genieten van het Griekse eten op Kos.

Taverna Andreas

Taverna Andreas is een familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar traditionele Griekse gerechten serveert. Het restaurant is gelegen in het pittoreske dorpje Kefalos en heeft een prachtig uitzicht op de zee. Het menu bestaat uit gerechten zoals moussaka, souvlaki, tzatziki en verse vis. Vergeet niet een glas lokale wijn te bestellen om je maaltijd compleet te maken.

Restaurant Alexandros

Restaurant Alexandros is een ander familiebedrijf dat al meer dan 20 jaar traditionele Griekse gerechten serveert. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de haven van Kos en de middeleeuwse vesting. Het menu biedt een breed scala aan gerechten, waaronder verse vis, moussaka, souvlaki, gegrilde octopus en salades. Probeer zeker de huisgemaakte baklava als dessert.

Taverna Andreas Papandreou

Taverna Andreas Papandreou is gelegen in het centrum van Kos-stad en biedt een authentieke Griekse eetervaring. Het restaurant heeft een uitgebreid menu met gerechten zoals gyros, moussaka, souvlaki en verse vis. Het is ook een van de weinige restaurants op het eiland dat vegetarische opties biedt. Geniet van je maaltijd in de prachtige tuin omringd door olijfbomen.

Mavromatis

Mavromatis is een familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar heerlijke Griekse gerechten serveert. Het restaurant is gelegen in het hart van Kos-stad en biedt een prachtig uitzicht op de haven. Het menu biedt een breed scala aan gerechten, waaronder gegrilde octopus, moussaka, souvlaki en verse vis. Vergeet niet om een glas lokale wijn te bestellen om je maaltijd compleet te maken.

Taverna Platanos

Taverna Platanos is een gezellig restaurant in het dorpje Zia. Het restaurant is gelegen onder een grote plataanboom en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Het menu biedt een breed scala aan traditionele Griekse gerechten, waaronder tzatziki, moussaka, souvlaki en verse vis. Probeer zeker de huisgemaakte limonade als verfrissend drankje.

Oromedon

Oromedon is een modern restaurant gelegen in het centrum van Kos-stad. Het restaurant biedt een fusion van traditionele Griekse en internationale gerechten. Het menu biedt een breed scala aan gerechten, waaronder gegrilde octopus, risotto en verse vis. Vergeet niet om een van de heerlijke cocktails te bestellen om je maaltijd compleet te maken.

Taverna Kordistos

Taverna Kordistos is gelegen in het pittoreske dorpje Kardamena en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Het restaurant heeft een uitgebreid menu met traditionele Griekse gerechten zoals moussaka, souvlaki en verse vis. Vergeet niet om een glas lokale wijn te bestellen om je maaltijd compleet te maken.

Sunset Taverna

Sunset Taverna is gelegen in het dorpje Tigaki en biedt een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Het menu biedt traditionele Griekse gerechten zoals moussaka, souvlaki en verse vis. Het restaurant heeft ook een uitgebreide selectie van cocktails en mocktails. Probeer zeker de Mojito om je maaltijd compleet te maken.

Taverna Alikes

Taverna Alikes is gelegen in het dorpje Mastichari en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Het menu biedt traditionele Griekse gerechten zoals moussaka, souvlaki en verse vis. Het restaurant heeft ook een uitgebreide selectie van lokale wijnen. Vergeet niet om een tafel te reserveren op het terras voor een prachtige eetervaring.

Taverna Andreas & Sofia

Taverna Andreas & Sofia is gelegen in het dorpje Kardamena en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Het restaurant heeft een uitgebreid menu met traditionele Griekse gerechten zoals moussaka, souvlaki en verse vis. Het is ook een van de weinige restaurants op het eiland dat glutenvrije opties biedt. Vergeet niet om een glas lokale wijn te bestellen om je maaltijd compleet te maken.

Kos heeft tal van restaurants die heerlijke en authentieke Griekse gerechten serveren. Van traditionele gerechten tot lokale specialiteiten, er is voor elk wat wils op Kos. Of je nu in Kos-stad of in een van de pittoreske dorpjes verblijft, er is altijd een restaurant in de buurt waar je kunt genieten van het Griekse eten. Vergeet niet om een glas lokale wijn te bestellen om je maaltijd compleet te maken en te genieten van de prachtige omgeving.