Ontdek de 5 meest adembenemende wandelroutes op Kos

30 mei 2023
Ontdek de 5 meest adembenemende wandelroutes op Kos

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je kunt genieten van prachtige wandelroutes, dan is Kos de perfecte plek voor jou. Dit Griekse eiland biedt talloze wandelpaden langs de kust en door de bergen, waarbij je kunt genieten van schitterende uitzichten op de Egeïsche Zee en het vasteland van Turkije. In deze blog zullen we de 5 meest adembenemende wandelroutes op Kos met je delen.

1. De Asfendiou-wandeling

De wandeling door Asfendiou is een van de meest populaire wandelroutes op Kos. Het startpunt is het pittoreske dorpje Zia, dat bekend staat om zijn prachtige zonsondergangen. Tijdens deze wandeling kun je genieten van de indrukwekkende landschappen van de Dikeos-bergketen en de Egeïsche Zee. De route is ongeveer 8 kilometer lang en duurt ongeveer 3 uur. Onderweg kom je langs oude kerken, traditionele dorpen en prachtige uitzichten.

2. De bergwandeling van Profitis Ilias

De wandeling naar de top van Profitis Ilias is een van de meest uitdagende wandelroutes op Kos. Het startpunt is het dorpje Zia en de wandeling duurt ongeveer 4 uur. De route voert je door prachtige bossen en langs oude Byzantijnse kerken. Als je eenmaal de top bereikt, word je beloond met een adembenemend uitzicht over het eiland en de omliggende zee.

3. De wandeling van Tigaki naar Marmari

De wandeling van Tigaki naar Marmari is een van de mooiste routes langs de kust van Kos. Het startpunt is het strand van Tigaki en de wandeling duurt ongeveer 2 uur. Tijdens de wandeling loop je langs de kustlijn en kun je genieten van het prachtige uitzicht op de Egeïsche Zee. Onderweg kom je langs oude ruïnes en traditionele vissersdorpjes waar je kunt stoppen om wat te eten of te drinken.

4. De wandeling van Kefalos naar Agios Theologos

De wandeling van Kefalos naar Agios Theologos is een van de meest afwisselende routes op Kos. Het startpunt is het oude dorpje Kefalos en de wandeling duurt ongeveer 3 uur. Tijdens de wandeling loop je door het prachtige landschap van het eiland en kun je genieten van een panoramisch uitzicht op de Egeïsche Zee. Onderweg kom je langs oude Byzantijnse kerken en traditionele dorpjes.

5. De wandeling van Embros Therme naar Paleo Pyli

De wandeling van Embros Therme naar Paleo Pyli is een van de meest ontspannende wandelingen op Kos. Het startpunt is de thermale bronnen van Embros Therme en de wandeling duurt ongeveer 2 uur. Tijdens de wandeling loop je langs de kustlijn en kun je genieten van het prachtige uitzicht op de Egeïsche Zee. Onderweg kom je langs oude ruïnes en traditionele dorpjes waar je kunt stoppen om wat te eten of te drinken.

Of je nu op zoek bent naar een uitdagende wandeling door de bergen of een ontspannen wandeling langs de kust, Kos heeft voor ieder wat wils. Deze 5 wandelroutes zijn slechts een greep uit de vele mogelijkheden die het eiland te bieden heeft. Dus trek je wandelschoenen aan en geniet van de prachtige natuur die Kos te bieden heeft.