Ontdek de adembenemende onderwaterwereld: De beste plekken om te duiken op Kos

21 november 2023
Ontdek de adembenemende onderwaterwereld: De beste plekken om te duiken op Kos

Kos, gelegen in de Egeïsche Zee, is een prachtige bestemming voor duikers van alle niveaus. De kristalheldere wateren en het rijke onderwaterleven maken het eiland een ideale plek om te duiken. In deze blogpost delen we de beste plekken om te duiken op Kos.

Antimachia Reef

Antimachia Reef is een populaire duiklocatie op Kos en trekt zowel beginners als gevorderde duikers aan. Het rif ligt op ongeveer 10 meter diepte en biedt een spectaculair zicht op het onderwaterleven. Hier vind je veel verschillende soorten vissen, zoals barracuda's, octopussen en murenen. Het rif is ook bedekt met prachtige koralen en sponzen, waardoor het een kleurrijke en levendige duikplek is.

Pserimos Island

Pserimos Island, gelegen op ongeveer 10 kilometer ten noorden van Kos, is een afgelegen en rustige plek om te duiken. Het eiland heeft een aantal fantastische duiklocaties, waaronder de grotten van Pserimos. Deze grotten zijn alleen toegankelijk voor duikers en bieden een adembenemend uitzicht op het onderwaterleven. Hier vind je veel verschillende soorten vissen en koralen, en als je geluk hebt, kun je zelfs zeeschildpadden spotten.

Plaka

Plaka is een duikplek op Kos die vooral bekend staat om zijn indrukwekkende muren en canyons. Hier vind je een aantal diepe kloven en richels die begroeid zijn met kleurrijke sponzen en koralen. Tijdens het duiken kun je grote scholen vis tegenkomen, evenals octopussen en murenen. Plaka is een duiklocatie die geschikt is voor gevorderde duikers vanwege de diepte en de sterke stroming.

Kalymnos Island

Kalymnos Island, gelegen op ongeveer 30 minuten varen van Kos, is een populaire duikbestemming vanwege de vele grotten en riffen die hier te vinden zijn. Een van de beste duiklocaties op Kalymnos is het wrak van de ferry Nissos Kalymnos, dat op ongeveer 20 meter diepte ligt. Het wrak biedt een unieke duikervaring en is bedekt met sponzen en koralen. Hier vind je ook veel verschillende soorten vissen, waaronder barracuda's en tandbaarzen.

Shark Island

Shark Island, gelegen op ongeveer 15 minuten varen van Kos, is een duiklocatie die zijn naam eer aan doet. Hier kun je verschillende soorten haaien tegenkomen, waaronder de zeldzame zwartpunthaai. De duikplek biedt ook zicht op grote scholen vis, evenals octopussen en murenen. Shark Island is geschikt voor gevorderde duikers vanwege de diepte en de sterke stroming.

Tips voor duiken op Kos

Als je gaat duiken op Kos, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn een paar tips om je duikervaring zo aangenaam mogelijk te maken:

Kos is een fantastische bestemming voor duikers van alle niveaus, met een overvloed aan prachtige duikplekken en een rijk onderwaterleven. Van de spectaculaire muren en canyons van Plaka tot de afgelegen grotten van Pserimos Island, er is voor elk wat wils. Met deze tips en aanbevelingen kun je optimaal genieten van je duikervaring op Kos.