Ontdek de beste plekken om te kitesurfen op Kos

30 oktober 2023
Ontdek de beste plekken om te kitesurfen op Kos

Kos, het Griekse eiland in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn prachtige stranden en kristalheldere wateren. Maar wist je dat Kos ook een populaire bestemming is voor kitesurfers? Het eiland heeft verschillende plekken waar je kunt genieten van de perfecte combinatie van wind en golven. In deze blogpost ontdek je de beste plekken om te kitesurfen op Kos.

Mastichari

Mastichari is een klein dorpje aan de noordkust van Kos, en staat bekend als een van de beste kitesurfspots van het eiland. Hier vind je een lang zandstrand met ondiep water en een constante wind. De windrichting is meestal west, waardoor het mogelijk is om langs de kust te varen met een constante zijwind. Beginners kunnen hier ook terecht, omdat het water niet te diep is en de golven niet te hoog zijn.

Psalidi

Psalidi is een andere populaire kitesurfspot op Kos. Het is gelegen aan de oostkust van het eiland, dichtbij de hoofdstad Kos-stad. Hier vind je een breed strand met ondiep water en een constante wind. De windrichting varieert van noord tot noordoost, waardoor je hier kunt kitesurfen in verschillende omstandigheden. De golven zijn hier meestal niet erg hoog, dus het is een goede plek voor beginners.

Kefalos

Kefalos is een dorpje aan de westkust van Kos, en is vooral bekend om zijn prachtige stranden. Hier vind je ook een geweldige kitesurfspot, met een lang zandstrand en kristalhelder water. De windrichting varieert van noord tot noordoost, en de wind is hier meestal wat sterker dan op andere plekken op het eiland. Het is dan ook een populaire plek voor gevorderde kitesurfers.

Tingaki

Tingaki is een dorpje aan de noordkust van Kos, bekend om zijn prachtige stranden en ondiepe wateren. Dit maakt het een ideale plek voor beginners om te kitesurfen. De windrichting varieert van noord tot noordoost, en de wind is hier meestal niet zo sterk als op andere plekken op het eiland. Het is ook een goede plek om te oefenen met tricks en sprongen, vanwege de vlakkere golven.

Marmari

Marmari is een dorpje aan de noordkust van Kos, en is een van de meest populaire vakantiebestemmingen op het eiland. Hier vind je een breed zandstrand met ondiep water en een constante wind. De windrichting varieert van noord tot noordoost, en de wind is hier meestal niet te sterk. Het is een geweldige plek voor beginners en gevorderde kitesurfers.

Tips voor het kitesurfen op Kos

Als je wilt gaan kitesurfen op Kos, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

Kos is een geweldige bestemming voor kitesurfers, met verschillende plekken waar je kunt genieten van de perfecte combinatie van wind en golven. Of je nu een beginner bent of een gevorderde kitesurfer, er is altijd wel een geschikte plek te vinden op het eiland. Dus pak je kite en board en ga op ontdekkingstocht naar de beste kitesurfspots op Kos!