Ontdek de magie van Therma Beach op Kos

29 juli 2023
Ontdek de magie van Therma Beach op Kos

Als je op zoek bent naar een unieke en bijzondere ervaring tijdens je vakantie op het prachtige Griekse eiland Kos, dan is een bezoek aan Therma Beach een absolute must. Deze unieke plek, gelegen aan de oostelijke kust van Kos, staat bekend om zijn warme en helende wateren, die worden gevoed door natuurlijke bronnen. In deze blogpost ontdek je alles wat je moet weten over Therma Beach en waarom je deze magische plek niet mag missen.

Wat is Therma Beach?

Therma Beach is een kleine baai aan de oostelijke kust van Kos, in de buurt van het dorp Agios Fokas. Het strand is niet groot en is bedekt met kleine stenen in plaats van zand, wat de charme van deze plek alleen maar versterkt. Wat Therma Beach echter echt bijzonder maakt, is het warme water dat uit de rotsen stroomt en het hele jaar door een aangename temperatuur heeft van ongeveer 40 graden Celsius.

Het water van Therma Beach is rijk aan mineralen en heeft helende eigenschappen die al eeuwenlang worden gebruikt voor therapeutische doeleinden. Het is niet alleen goed voor de huid, maar ook voor het immuunsysteem en de bloedsomloop. Er wordt gezegd dat het water van Therma Beach zelfs kan helpen bij reumatische aandoeningen en artritis.

Hoe kom je bij Therma Beach?

Therma Beach is niet zo gemakkelijk te bereiken als sommige andere stranden op Kos, maar het is de reis zeker waard. De beste manier om er te komen is met een huurauto of scooter, aangezien er geen openbaar vervoer naar de baai gaat. Vanuit Kos-stad rijd je via de weg naar Agios Fokas en vervolgens volg je de borden naar Therma Beach. Het is ongeveer 12 kilometer rijden en de weg is niet altijd even goed onderhouden, dus let goed op.

Als je liever niet zelf wilt rijden, kun je ook een taxi nemen of een georganiseerde excursie boeken. Er zijn verschillende reisbureaus op Kos die dagtochten naar Therma Beach aanbieden, inclusief vervoer en een rondleiding.

Wat kun je doen op Therma Beach?

Therma Beach is vooral een plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke warmwaterbronnen. Het strand zelf is niet groot en er zijn geen faciliteiten zoals ligbedden of parasols, dus het is een goed idee om je eigen strandlaken mee te nemen. Het is ook belangrijk om te weten dat het water van Therma Beach erg warm kan zijn en dat je er niet te lang in moet blijven zitten.

Er zijn echter wel een paar andere dingen die je kunt doen op Therma Beach. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken rond de baai en genieten van het prachtige uitzicht op de Egeïsche Zee. Je kunt ook de rotsen beklimmen en op zoek gaan naar een rustig plekje om te zitten en te ontspannen.

Als je meer avontuurlijk bent ingesteld, kun je een duik nemen in de zee of snorkelen rond de rotsen. Er is veel onderwaterleven te zien, waaronder kleurrijke vissen en zee-egels.

Waar moet je aan denken voordat je naar Therma Beach gaat?

Als je van plan bent om Therma Beach te bezoeken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zoals eerder vermeld, is het water erg warm en moet je er niet te lang in blijven zitten. Zorg er ook voor dat je voldoende water meeneemt, aangezien er geen faciliteiten zijn op het strand.

Het is ook belangrijk om te weten dat er geen toiletten of kleedkamers zijn op Therma Beach, dus je moet je omkleden in de open lucht. Vergeet dus niet om een handdoek en eventueel een omslagdoek of sarong mee te nemen.

Therma Beach is een unieke en magische plek op het eiland Kos, die je niet mag missen tijdens je vakantie. Het warme water van de natuurlijke bronnen heeft helende eigenschappen en is perfect om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. Hoewel het strand niet groot is en er geen faciliteiten zijn, is het de reis zeker waard. Of je nu op zoek bent naar avontuur of gewoon wilt ontspannen, Therma Beach is een must-see bestemming op Kos.