Ontdek de prachtige natuur van Kos: het Kos Natural Park

3 september 2023
Ontdek de prachtige natuur van Kos: het Kos Natural Park

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je kunt genieten van zon, zee, strand én natuur, dan is Kos de perfecte plek voor jou. Het eiland heeft namelijk een schitterend natuurgebied: het Kos Natural Park. Dit park is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. In deze blogpost vertel ik je alles over het Kos Natural Park en waarom je het tijdens je vakantie op Kos zeker niet mag missen.

Wat is het Kos Natural Park?

Het Kos Natural Park is een beschermd natuurgebied in het oosten van het eiland Kos. Het park beslaat een oppervlakte van zo'n 20 vierkante kilometer en bestaat voornamelijk uit dennenbossen, olijfbomen, eucalyptusbomen en wilde bloemen. Het park is opgericht in 2002 om de lokale flora en fauna te beschermen en te behouden. Het park is tevens een belangrijk broedgebied voor verschillende vogelsoorten, waaronder de zeldzame aalscholver en de visarend.

Wat kun je er doen?

Er zijn verschillende manieren om het Kos Natural Park te ontdekken. Zo kun je er wandelen, fietsen, paardrijden en picknicken. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet die je door het park leiden en langs de mooiste plekjes voeren. Onderweg kom je langs prachtige uitzichtpunten, idyllische beekjes en stille meertjes. Ook kun je er verschillende soorten dieren spotten, zoals schildpadden, konijnen en slangen. Het park is een ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur.

Bezienswaardigheden in het park

Er zijn verschillende bezienswaardigheden in het Kos Natural Park die je tijdens je bezoek niet mag missen. Zo is er het Plaka bos, een schitterend dennenbos dat zich uitstrekt over een gebied van zo'n 4,5 vierkante kilometer. Het bos is een belangrijk broedgebied voor verschillende vogelsoorten en biedt een thuis aan verschillende soorten vlinders en insecten. Ook kun je er verschillende soorten paddenstoelen vinden in de herfst.

Een andere bezienswaardigheid is het Tigaki meer, een idyllisch meertje dat midden in het park ligt. Het meer is een belangrijk rustgebied voor verschillende vogelsoorten en biedt een prachtig uitzicht op de omringende bergen. Ook kun je er verschillende soorten vissen spotten.

Tot slot is er de berg Dikaios, de hoogste berg van Kos met een hoogte van 846 meter. De berg is een populaire plek onder wandelaars en biedt een schitterend uitzicht over het eiland en de omliggende zee.

Tips voor je bezoek

Als je het Kos Natural Park wilt bezoeken, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om goede wandelschoenen aan te trekken en voldoende water en eten mee te nemen. Ook moet je er rekening mee houden dat het park in de zomer erg warm kan zijn, dus zorg voor voldoende bescherming tegen de zon. Verder is het belangrijk om geen afval achter te laten en de natuur te respecteren.

Het Kos Natural Park is een schitterend natuurgebied dat je tijdens je vakantie op Kos zeker niet mag missen. Het park biedt een prachtige mix van natuur en cultuur en is een ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de schoonheid van de natuur. Of je nu wilt wandelen, fietsen of gewoon wilt genieten van een picknick in de natuur, het Kos Natural Park heeft voor iedereen iets te bieden. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je fiets en ontdek de prachtige natuur van Kos!