Ontdek het oude stadion van Kos - Een reis terug in de tijd

6 oktober 2023
Ontdek het oude stadion van Kos - Een reis terug in de tijd

Als je op zoek bent naar een historische en unieke ervaring op het Griekse eiland Kos, mag je een bezoek aan het oude stadion niet missen. Het oude stadion van Kos bevindt zich in de stad Kos en is een van de best bewaarde oude stadions in Griekenland. Het stadion heeft een rijke geschiedenis en biedt een uniek inzicht in de oude Griekse sporten en cultuur. In deze blogpost zullen we je alles vertellen over het oude stadion van Kos en waarom het zo'n belangrijke bezienswaardigheid is om te bezoeken.

Geschiedenis van het oude stadion van Kos

Het oude stadion van Kos werd gebouwd in de 3e eeuw voor Christus en werd gebruikt voor de Panhelleense Spelen, een competitie die plaatsvond tussen de verschillende Griekse stadstaten. Het stadion werd gebouwd in het noorden van de stad Kos, op een heuvel die uitkijkt over de Egeïsche Zee. Het stadion was gebouwd op een natuurlijk amfitheater en bood plaats aan maximaal 20.000 toeschouwers. Het stadion werd gebruikt voor verschillende sporten, waaronder hardlopen, boksen en worstelen.

Het stadion werd in de loop der jaren gerestaureerd en gerenoveerd, maar werd uiteindelijk verlaten en overwoekerd door de natuur. In 1929 werd het stadion herontdekt en de archeologische opgravingen begonnen in de jaren '30. Sindsdien zijn delen van het stadion gerestaureerd en is het opengesteld voor het publiek.

Het stadion vandaag

Het oude stadion van Kos is tegenwoordig een populaire toeristische attractie en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het stadion is omgeven door prachtige landschappen en biedt een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee. Het stadion is volledig gerestaureerd en biedt bezoekers de kans om de archeologische overblijfselen van het stadion te bekijken en meer te leren over de geschiedenis van de oude Griekse sporten.

Het stadion is gebouwd in een halfronde vorm en heeft een zandvloer die ongeveer 200 meter lang is. Het stadion heeft ook een podium, waar de winnaars van de verschillende sporten werden gehuldigd. Het stadion is omgeven door tribunes die zijn gebouwd in de heuvels rondom het stadion. Het stadion bood plaats aan maximaal 20.000 toeschouwers, wat het een van de grootste stadions uit de oudheid maakt.

Het bezoeken van het oude stadion van Kos

Als je het oude stadion van Kos wilt bezoeken, zijn er verschillende manieren om er te komen. Het stadion ligt op ongeveer 2 kilometer van de stad Kos en is gemakkelijk te bereiken met de bus of taxi. Als je wilt, kun je ook te voet gaan en genieten van het prachtige landschap terwijl je naar het stadion loopt.

Het oude stadion van Kos is het hele jaar door geopend voor bezoekers en er zijn geen toegangsprijzen. Bezoekers kunnen het stadion op hun eigen tempo verkennen en meer te weten komen over de geschiedenis van de oude Griekse sporten. Er zijn ook rondleidingen beschikbaar voor degenen die meer willen weten over de geschiedenis van het stadion en de oude Griekse cultuur.

Het oude stadion van Kos is een van de meest historische en unieke bezienswaardigheden op het Griekse eiland Kos. Het stadion biedt bezoekers de kans om meer te leren over de oude Griekse sporten en cultuur, terwijl ze genieten van het prachtige landschap van het eiland. Als je op zoek bent naar een unieke en historische ervaring op Kos, moet je zeker het oude stadion van Kos bezoeken.