Ontdek het paradijs op aarde: Plaka Beach op het eiland Kos

18 september 2023
Ontdek het paradijs op aarde: Plaka Beach op het eiland Kos

Ben je op zoek naar een idyllische plek om te genieten van de zon, zee en zand? Dan is Plaka Beach op het eiland Kos de perfecte bestemming. Dit prachtige strand, gelegen aan de westkust van het eiland, is een van de meest ongerepte en rustige stranden van Kos. Hier vind je kristalhelder water, zacht zand en een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee. In deze blogpost nemen we je mee op een virtuele tour door Plaka Beach en vertellen we je alles wat je moet weten om het meeste uit je bezoek aan deze betoverende plek te halen.

Waar ligt Plaka Beach en hoe kom je er?

Plaka Beach ligt aan de westkust van Kos, ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de stad Kos. Het strand is gemakkelijk bereikbaar met de auto of scooter. Als je geen eigen vervoer hebt, kun je een taxi nemen of een georganiseerde excursie boeken. Er zijn ook regelmatige busdiensten vanuit Kos-stad naar Kefalos, de dichtstbijzijnde plaats bij Plaka Beach. Vanuit Kefalos kun je een korte wandeling maken naar het strand.

Wat maakt Plaka Beach zo bijzonder?

Plaka Beach is een van de mooiste stranden van Kos en heeft een unieke sfeer. Het strand is omgeven door indrukwekkende kliffen en rotsformaties die een dramatisch contrast vormen met het heldere water en het zachte zand. Het is een rustige plek die nog niet door het massatoerisme is ontdekt, dus je kunt hier genieten van de rust en stilte die je op drukkere stranden niet vindt.

Wat kun je doen op Plaka Beach?

Plaka Beach is de perfecte plek om te zwemmen, te zonnebaden en te ontspannen. Het water is kristalhelder en uitnodigend, dus neem een duik en verken de onderwaterwereld. Het strand is ook een geweldige plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht op de zee en de omringende natuur. Als je van watersporten houdt, kun je hier ook kajakken, paddleboarden en windsurfen.

Waar kun je eten en drinken op Plaka Beach?

Er zijn een aantal strandbars en tavernes op Plaka Beach waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en verfrissende drankjes. Probeer zeker de verse visgerechten, die hier een specialiteit zijn. De meeste restaurants hebben ook ligbedden en parasols te huur, dus je kunt hier de hele dag doorbrengen en van alle gemakken voorzien zijn.

Tips voor een bezoek aan Plaka Beach

Plaka Beach is een van de mooiste en meest ongerepte stranden van Kos en een absolute must-see voor iedereen die het eiland bezoekt. Hier kun je genieten van kristalhelder water, zacht zand en een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee. Of je nu wilt zwemmen, zonnebaden, wandelen of watersporten, Plaka Beach biedt voor elk wat wils. Vergeet niet om je camera mee te nemen en te genieten van het paradijs op aarde dat Plaka Beach heet.