Ontdek het paradijs op Empros Thermi Beach op Kos

3 oktober 2023
Ontdek het paradijs op Empros Thermi Beach op Kos

Als je op zoek bent naar een stukje paradijs op aarde, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Empros Thermi Beach op het Griekse eiland Kos. Dit prachtige strand is een van de best bewaarde geheimen van het eiland en biedt een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid, kristalhelder water en rustige omgeving.

De locatie

Empros Thermi Beach is gelegen aan de noordkust van het eiland Kos, op ongeveer 10 kilometer afstand van de hoofdstad Kos-stad. Het strand is te bereiken met de auto, bus of fiets en biedt voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers. Eenmaal aangekomen op het strand, word je begroet door een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee en het nabijgelegen eiland Kalymnos.

De natuurlijke schoonheid

Empros Thermi Beach is omgeven door een prachtige natuurlijke omgeving, bestaande uit weelderige vegetatie en rotsachtige kliffen. Het strand zelf bestaat uit fijn zand en kiezelstenen en loopt geleidelijk af in de zee, waardoor het ook geschikt is voor kinderen om te zwemmen. Het kristalheldere water van de Egeïsche Zee is perfect om te snorkelen en te duiken, waarbij je een verscheidenheid aan zeeleven kunt ontdekken.

De rustige omgeving

Empros Thermi Beach is niet zo druk als sommige van de andere stranden op het eiland en biedt daarom een ​​rustige en ontspannen omgeving. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en hectiek van het dagelijks leven en gewoon te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Er zijn geen grote hotels of resorts in de buurt van het strand, waardoor het nog meer afgelegen en rustig aanvoelt.

Activiteiten op Empros Thermi Beach

Hoewel Empros Thermi Beach voornamelijk bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en rustige omgeving, zijn er ook verschillende activiteiten die je hier kunt doen. Naast snorkelen en duiken, kun je hier ook windsurfen en kajakken. Er zijn ook verschillende wandelroutes in de buurt van het strand, waardoor het een geweldige plek is om te wandelen en de omgeving te verkennen. Als je gewoon wilt ontspannen en genieten van de zon, zijn er voldoende ligstoelen en parasols beschikbaar om te huren.

Eten en drinken

Er zijn verschillende restaurants en tavernes in de buurt van Empros Thermi Beach waar je kunt genieten van traditionele Griekse gerechten en verse zeevruchten. De meeste restaurants bieden ook een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee, waardoor het dineren hier nog specialer wordt. Er zijn ook verschillende bars en cafés in de buurt van het strand waar je kunt genieten van een verfrissend drankje terwijl je geniet van het prachtige uitzicht.

Empros Thermi Beach is een van de mooiste stranden op het eiland Kos en biedt een perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid, rustige omgeving en activiteiten. Of je nu op zoek bent naar een plek om te ontspannen en tot rust te komen, of juist wilt genieten van watersporten en wandelen, dit strand heeft voor elk wat wils. Het is een must-see bestemming voor iedereen die Kos bezoekt en zal je zeker niet teleurstellen.