Ontdek het verhaal achter het beroemde Hippocrates plein op Kos

12 september 2023
Ontdek het verhaal achter het beroemde Hippocrates plein op Kos

Als je op zoek bent naar een historische plek om te bezoeken tijdens je vakantie op het Griekse eiland Kos, dan is het Hippocrates plein een must-see attractie. Dit plein ligt in het hart van de stad Kos en is vernoemd naar Hippocrates, de beroemde arts uit de oudheid die hier geboren is. In deze blogpost ontdek je het verhaal achter het Hippocrates plein en de belangrijkste bezienswaardigheden die je er kunt vinden.

De geschiedenis van het Hippocrates plein

Het Hippocrates plein staat bekend als een van de oudste en meest historische plekken op Kos. Het plein werd oorspronkelijk gebouwd in de vroege jaren van de 20e eeuw en diende als een belangrijk ontmoetingspunt voor de lokale bevolking. In 1934 werd het plein getransformeerd tot een openbare ruimte om de beroemde arts Hippocrates te eren, die hier ongeveer 2500 jaar geleden geboren is.

Hippocrates wordt beschouwd als de vader van de moderne geneeskunde en zijn nalatenschap is nog steeds voelbaar in de medische wereld van vandaag. Hij was de oprichter van de beroemde Hippocratische Oath, een eed die nog steeds door artsen wordt afgelegd voordat ze hun praktijk beginnen.

Wat kun je zien op het Hippocrates plein

Er is veel te zien en te ontdekken op het Hippocrates plein, van historische monumenten tot gezellige cafés en restaurants. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden:

De plataan van Hippocrates

De plataan van Hippocrates is een enorme boom op het plein die naar verluidt meer dan 2400 jaar oud is. Volgens de legende gaf Hippocrates les aan zijn studenten onder deze boom. Hoewel het moeilijk te zeggen is of de boom daadwerkelijk zo oud is, is het nog steeds een indrukwekkende bezienswaardigheid die je niet mag missen.

Het standbeeld van Hippocrates

Een ander belangrijk monument op het Hippocrates plein is het standbeeld van Hippocrates zelf. Het standbeeld toont de beroemde arts die zijn hand op een patient legt om hem te genezen. Het standbeeld is een eerbetoon aan Hippocrates en herinnert ons aan zijn belangrijke bijdrage aan de geneeskunde.

De moskee van Gazi Hassan Pasha

Aan de rand van het plein vind je de moskee van Gazi Hassan Pasha, een prachtig gebouw uit de 18e eeuw. Het gebouw is gebouwd in de typische Ottomaanse stijl en heeft een indrukwekkende minaret. Tegenwoordig wordt de moskee niet meer gebruikt voor religieuze doeleinden en is het een museum geworden.

Cafés en restaurants

Het Hippocrates plein is ook een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de lokale Griekse keuken. Er zijn talloze cafés en restaurants rondom het plein waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en drankjes terwijl je geniet van het uitzicht.

Tips voor een bezoek aan het Hippocrates plein

Als je van plan bent om het Hippocrates plein te bezoeken, zijn hier enkele tips om je bezoek nog aangenamer te maken:

Het Hippocrates plein is een historische en culturele plek die je niet mag missen tijdens je vakantie op Kos. Met zijn prachtige monumenten, gezellige cafés en restaurants en rijke geschiedenis is het een geweldige plek om te bezoeken en te genieten van de lokale cultuur en sfeer. Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, architectuur of gewoon wilt ontspannen en genieten van de sfeer, het Hippocrates plein zal zeker indruk op je maken.