Psalidi Beach: Een verborgen juweeltje op Kos

22 mei 2023
Psalidi Beach: Een verborgen juweeltje op Kos

Als je op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen in de zon, dan is Psalidi Beach een uitstekende keuze op het Griekse eiland Kos. Dit strand is niet zo bekend bij toeristen als sommige andere stranden op het eiland, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken. In deze blogpost zullen we je alles vertellen wat je moet weten over Psalidi Beach en waarom het een verborgen juweeltje is op Kos.

Waar ligt Psalidi Beach?

Psalidi Beach ligt op ongeveer 3 kilometer ten oosten van Kos-stad. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto, fiets of bus. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het strand, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een plek. Als je liever met de bus reist, dan kun je de bus nemen vanaf Kos-stad naar Tingaki en uitstappen bij de halte voor Psalidi.

Wat is er te doen op Psalidi Beach?

Psalidi Beach is een lang en smal strand dat zich uitstrekt langs de kustlijn. Het is een kiezelstrand, dus het is een goed idee om waterschoenen mee te nemen als je van plan bent om te zwemmen. Het strand is goed onderhouden en schoon, en er zijn voldoende ligbedden en parasols te huur voor een redelijke prijs.

Een van de beste dingen om te doen op Psalidi Beach is gewoon ontspannen en genieten van de zon. Het strand is niet zo druk als sommige andere stranden op Kos, dus je kunt hier echt tot rust komen. Er is ook een kleine taverne in de buurt van het strand waar je kunt genieten van een heerlijke lunch of een verfrissend drankje.

Als je liever actief bezig bent, dan kun je hier ook verschillende watersporten beoefenen, zoals kajakken, windsurfen en zeilen. Er zijn verschillende watersportverhuurbedrijven in de buurt van het strand die deze activiteiten aanbieden. Je kunt ook een boot huren en de omgeving verkennen.

Waarom is Psalidi Beach een verborgen juweeltje?

Een van de redenen waarom Psalidi Beach een verborgen juweeltje is, is omdat het niet zo druk is als sommige andere stranden op Kos. Hier kun je echt genieten van de rust en stilte. Het strand is ook niet zo commercieel als sommige andere stranden, dus je zult hier geen grote resorts of hotels vinden.

Een andere reden waarom Psalidi Beach zo speciaal is, is vanwege de prachtige omgeving. Het strand ligt aan de voet van een bergketen en biedt een spectaculair uitzicht op zee. Het water is kristalhelder en er zijn vaak kleine visjes te zien die rondzwemmen. Je zult hier ook veel vogels en andere dieren zien die in het gebied leven.

Tips voor een bezoek aan Psalidi Beach

Psalidi Beach is een verborgen juweeltje op het eiland Kos en een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Het is niet zo druk als sommige andere stranden op het eiland, dus je kunt hier echt tot rust komen. Het strand biedt ook een spectaculair uitzicht op zee en een prachtige omgeving. Als je op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen op Kos, dan is Psalidi Beach zeker de moeite waard om te bezoeken.